Ongeslagen naar het WK

Het Nederlandse elftal plaatste zich voor deze WK door in de voorrondes in haar groep ongeslagen als eerste te eindigen. Van de 10 wedstrijden won Oranje er 9 en speelde één keer gelijk tegen Estland (2-2).

In deze 10 wedstrijden scoorde Oranje 34 keer en had slechts 5 tegendoelpunten. Dat betekent een doelsaldo van +29! Van deze 34 doelpunten scoorde Robin van Persie er 11. Dit maakte hem tot de topscorer in deze groep.

De eerste wedstrijd speelde Oranje op 7 september 2012 tegen Turkije. Nederland won die wedstrijd met 2-0. Een goal van Van Persie in de 17e minuut en van Narsingh in de 93e minuut.

De 2e wedstrijd op 11 september 2012 speelde Nederland uit tegen Hongarije. Oranje won in Budapest met 1-4 en de goals waren van Lens (2e en 52e minuut), Indi (18e minuut) en Huntelaar (73e minuut).

De 3e wedstrijd speelde Oranje thuis tegen Andorra op 12 oktober. Oranje won met een bescheiden 3-0. Goals van Van Der vaart (7e minuut), Huntelaar (15e minuut) en Schaken (50e minuut). De 4e wedstrijd volgde op 16 oktober 2012 uit tegen Roemenië. In Boekarest won Oranje met 1-4 met goals van Lens (9e minuut), Indi (29e minuut), Van Der Vaart (penalty in de 46e minuut) en Van Persie (86e minuut). Met 12 punten uit 4 wedstrijden had Nederland een perfecte start.

Ook in 2013 een perfecte start

De 5e wedstrijd speelde Nederland op 22 maart 2013 thuis voor het eerst tegen Estland. Deze wedstrijd won Oranje met 3-0 in het Amsterdam Arena stadion in Amsterdam. De goals waren van. Van Der Vaart (46e minuut), Van Persie (71e minuut) en Schaken (83e minuut). Dan op 26 maart werd opnieuw thuis in Amsterdam Roemenië verslagen met 4-0. Voor Nederland scoorden Van der Vaart (12e minuut), Van Persie twee keer (56e minuut en een penalty in de 65e minuut) en Lens (90e minuut).

De 7e wedstrijd was de eerste en enige wedstrijd waar Oranje punten heeft laten liggen. Op 6 september 2013 lukte het Estland om in Tallinn gelijk te spelen tegen Nederland. Oranje mag nog niet eens klagen omdat de gelijkmaker door Van Persie werd gescoord 4 minuten in de extra tijd van de 2e helft vanuit een penalty. Het eerste doelpunt van Nederland scoorde Robben al na 2 minuten.

Op 10 september volgde de 2e wedstrijd tegen Andorra uit. Oranje won hier met 0-2. De 2 goals werden gescoord door Van Persie (in de 50e en 54e minuut).

Een hattrick voor Van Persie

Daarna volgde de 9e wedstrijd op 11 oktober tegen Hongarije thuis in Amsterdam, waar Oranje de Hongaren compleet wegspeelden. Oranje won de wedstrijd met 8-1. Van Persie scoorde een hattrick (16e, 44e en 53e minuut) en Devecseri maakte een doelpunt in eigen goal. Verder scoorden voor Nederland: Strootman (25e minuut), Lens (38e minuut), Van Der Vaart (86e minuut) en Robben (90e minuut).

De laatste kwalificatiewedstrijd speelde Nederland uit tegen Turkije op 15 oktober 2013. Nederland was toen natuurlijk al zeker van kwalificatie en won met 0-2. Voor Nederland scoorden Robben (8e minuut) en Sneijder (47e minuut).

Jammer genoeg zal Rafael Van Der Vaart wegens blessure niet aanwezig zijn op dit WK, maar met Van Persie, Huntelaar en Robben heeft de Oranje Machine nog genoeg troeven om het ver te kunnen schoppen.